Snubbens Place: Från höger sida... inte från vänster...

söndag, juli 16, 2006

Från höger sida... inte från vänster...

...

Om du vill förstora bilderna:
klicka på dem!

Okej.
Du kanske tyckte att inlägget nedan var "lite fnissigt"?
"Höhö, knacka på rutan... dumt... arfff arfff!"

Well, fnissa på du för här står vi
inför ett verkligt dilemma:

Bilderna föreställer vår ena drickakyl.
Det är en helt normal drickakyl.
Inga kosmetiska konstigheter alls.
Man öppnar dess dörr från höger sida.
Inte från vänster sida.
Höger sida.
Höger hand är att föredra i det här fallet............ alltså den man hälsar med.

För att vägleda våra kunder, vissa kanske lite mer än andra, har vi satt en lapp i form av en pil på vänster sida; "öppnas från andra sidan". De borde redan här per automatik förstå att det inte är någon som helst idé att ens fortsätta funderingen: "öppna... här... nu...".

Dessutom har vi tejpat en smal, väldigt gul remsa på höger sida ( själva handtaget!) i ett försök att göra det mer 3D!

Jag vet inte...
Men någonting är jääligt oklart ändå.
Informationen gåååår bara inte fram!

Det spelar ingen roll om vi sätter en lapp på höger sida (den sida där handtaget sitter!) som säger "öppnas här", vi har redan försökt det.
En del kunder vill ändå hårdnackat bända upp dörren från vänster sida.

De tar i med naglarna och försöker att BÄNDA upp kyldörren! Om dörren inte öppnas (duh...) - ja då tar de i ÄNNU MER!?!?!?!?!

Från vår plats i kassan kan vi se hur dörren riktigt bågnar. Ibland går det så långt att man faktiskt får be kunden att sluta slita i dörren från fel sida. "Ojdå" och "Dumt!" låter det ofta då...

Anledningen till att vi en gång i tiden satte upp remsan på kyldörren och lappen med "öppnas från andra sidan" var för att en del kunder alltid försökt att BÄNDA upp den från fel håll. De lärde sig inte ens av sina egna misstag!


Du funderar.
Du tror att du har lösningen och tänker härmed hjälpa oss.
Du hävdar å det bestämdaste att vi självklart bör:
  • Hänga om dörren, så att handtaget hamnar på vänster si... så att majoriteten av alla kunder börjar dra i höger sida då eller?
  • Sätta något så att de får en elektrisk stöt om de gör fel
  • Försöka slappna av och skita i det helt enkelt, för vad gör det om hundra år att en kyldörr går åt helvete... kostar 'la bara en tusing å fixa eller så... lixom?
  • Ta bort kylfanskapet helt och istället ställa dit en enarmad bandit som har drag-armen på vänster sida. Härmed finns det ju bara vinnare!
Men...
Tror du verkligen... verkligen att det hjälper?

Jag är vanligtvis en fantastiskt positiv människa som gärna ser lösningar framför problem.
Men i det här fallet så ställer jag mig faktiskt ytterst tveksam till om det finns någonting som hjälper.

Eller...?

Ciao

//S - Man

5 said...:

Blogger Vild-hallon Comment

Jag kan ha fel här... men de flesta kylar som jag har stött på hemma hos släkt, vänner, bekanta och annat löst folk har väl handtaget på vänster sida och gångjärnen på höger eller? Men det är ju bara jag... och jag försökte hjälpa dig med en liten förklaring.

11:12 em  
Blogger M Comment

Det brukar inte vara helt lätt att se vart de där jäklarna ska öppnas faktiskt, men ni har ju gjort det tydligt med den där remsan!
Kanske ni kan prova att ställa något ivägen för vänsterkanten så man inte ens kommer åt att försöka öppna där? Ställa den i ett hörn så det blir totalt ologiskt att öppna från hörnet? :)

9:16 fm  
Blogger Pia-Pralin Comment

Kan inte folk läsa eller?... nä dé kanske bara är obegåvade.....(skall jag säga som varje gång när jag är i england.. kliver in på fel sida bilen.. haha..)

11:10 fm  
Anonymous Anonym Comment

Ta ett handtag från en gammal skrotad kyl, sätt fast det lite snyggt på vänster sida med lite häftmassa (bara precis så det sitter kvar). När någon försöker öppna på den sidan så... ja... jag vet inte, men kanske lite kul att se deras miner i alla fall...
:)

5:12 em  
Blogger Nini Comment

Ja kunder är per definition dumma i huvudet. Dom drar konsekvent i en dörr som det står "tryck" på. Om dörren är låst när dom rycker i den så försöker dom för säkerhetsskull ett par ggr till. För att sen testa dörren bredvid. Som det står fullt med prylar bakom.

10:44 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com Vemf! länkar hit egentligen???