Snubbens Place: Hallå hela pressen....

torsdag, juli 21, 2005

Hallå hela pressen....

...

Jag läser alla dagstidningar varje dag och har gjort det i över 20-års tid. Måste säga att jag har märkt en stor skillnad bara på deras bilagor de senaste åren då de numera fyller innehållet med både papparazzibilder och använder "nära vänner" som källor när de bygger sina storys.
För jag vet hur man säljer in en "nyhet" till kvällspressen. "Nyheten" behöver inte ens vara sann. Om det bara är spektakulärt eller säljande nog så fyller man lätt en helsida på nöjessidorna, om man vill.
Jag har arbetat med PR på skivbolag i 15 år och där grundläggs all försäljning av alla skivor.
PR avdelningen på ett skivbolag får allt de pekar på och alla resurser de tycker sig behöva.

Journalister behöver inte avslöja deras källor så de använder sig av kryphålet "säger en nära vän" och bygger artikeln utifrån det. Då kan de skriva precis vad de vill utan att bli ifrågasatt. Ingen har någon som helst möjlighet att kolla sanningshalten i det påstående som journalisten bygger sin artikel på.
Ett annat sätt att fylla just nöjessidorna är att citera "annanova.com" som är en renodlad skvallersajt. Där skriver de precis vad som helst och de svenska tidningarna citerar det de skriver som rena FAKTA.
"Robbie Williams HAR haft sex med en get!!!".
De skiter i att meddela att det egentligen är rent skvaller... precis vad annanova.com meddelar från första början. De svenska journalisterna går helt fria eftersom de bara referar till "Annanova.com" som källa.
I skivbolagsbranchen snackas det mycket om bolaget bakom Britney Spears (Jive / BMG) förmåga att få in en notis om Britney Spears varje dag i kvällspressen. Vi kallar det lite avundsjukt för "Dagens Britney" och det är en liten notis på nöjessidorna där det kan stå precis vad som helst om Britney. Man skiter egentligen vad det handlar om, bara det står något om "Britney Spears". Om man skulle köpa samma utrymme av tidningen så skulle man beräkna värdet till flera, flera, flera miljoner kronor men de (skivbolaget) lyckas (troligtvis efter ett gäng mysiga mutresor till LA & NY) få in en notis i både Aftonbladet & Expressen V.A.R.J.E. D.A.G. vilket saknar motstycke i skivhistorien, för intressant är inte Britney Spears. Hon är inget fenomen som saknar motstycke i världshistorien!
Vidare så kan en Journalist skriva att "Kronprinsessan Victoria dejtar Alexander Skarsgård. En nära vän säger att de har dejtat i flera veckor, samtidigt som .... o.s.v. och komma undan med det. Ingen rök utan eld, tänker 99% av läsarna och även om uppgiften inte stämmer så är skadan redan skedd. Tidningen sålde fett många tidningar denna dag eftersom de hade det på löpet. Tidningen kan sedan välja att publicera en ursäkt, stor som en fluga uppe i något hörn och säga förlåt så mycket det var inte meningen och vi hade fel, men skadan är ju redan skedd liksom...
Ingen kan bli fälld för det.
D E Skojsigt att va kändis och det är skojjsigt värre att läsa och genomskåda svensk journalistik och press =))
Jag sitter inne med en hel del riktigt sköna pressankor som jag meckat till under åren men klockan är för mycket och jag pallar inte vara vaken längre.
Får helt enkelt fortsätta en annan dag, om det finns något intresse för det vill säga?
Suck! Jag kanske bara svamlar, som vanligt...=)))

Ciao

Snurre
Bloggtoppen.se BlogRankers.com Vemf! länkar hit egentligen???